Sikeres Kick - box OB döntő

alt 

Lassan már hagyományosnak mondható, hogy Békés megyében rendezik meg a hazai kick-box élet egyik legtekintélyesebb versenyét, a semi-contact országos bajnokság döntőjét. Tavaly Füzesgyarmat rendezte meg a döntőt, idén pedig Kondorosra került a verseny, a Huszár Róbert Emlékverseny keretében.


A szervezők még előmérkőzésekről is gondoskodtak a legkisebbek, a gyermek korosztály részére kiírt Secret - őr Kupa révén. Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően egyben a formagyakorlat országos bajnokságot is itt rendezték meg. A kicsik bevonulásával és küzdelmivel kezdődött a nap, amelyen 8 klub 38 versenyzője vívott élvezetes csatákat, s ez megalapozta a későbbi jó hangulatot.
Amíg a két tatamin a kick-boxos és az ITF taekwondo utánpótlás küzdött, addig gyülekeztek a "főmûsor", a semi - contact országos bajnoki döntő meghívott résztvevői, akik két hazai válogató verseny és számos "A" kategóriás nemzetközi verseny alapján kerülhettek a négyes döntőbe. Sérülések miatt akadtak azért csonka súlycsoportok is, ami nem csoda, hiszen küzdősportról, harcmûvészetről van szó. 
A mérlegelés és a sorsolás után került sor a megnyitó ceremóniájára. A bevonulás és a Himnusz után Gregor László, a Békés Megyei Karate és Harcmûvész Szövetség elnöke emlékezett meg a névadó Huszár Róbertről, a fiatalon elhunyt kondorosi sportemberről, majd Paluska Zoltán, Kondoros alpolgármestere köszöntötte az ország minden tájáról megjelent sportolókat, megnyitva a versenyt. Galambos Péter főbíró, a Magyar Kick - box Szövetség alelnöke mutatta be a bírókat, majd kedves esemény következett: a gyermekverseny érmeseinek, akik a felnőttekkel együtt vonultak be, négy felnőtt világbajnok, Marton Klára, Pruzsinszky Ivett, Dancsó Zoltán és Debreczeni Dezső adta át az érmeket és okleveleket. Az ezt követő aerobic bemutató után kezdődtek a küzdelmek, amelyek a várt gyors és kemény összecsapásokat hozták. 
Zömében a papírforma érvényesült, az idén feltûnt fiatal tehetségek most nem tudtak bajnoki címet szerezni. Az is igaz, hogy legtöbbjük formáját a múlt hónapi, carrarai junior világbajnokságra időzítették. Így a válogatottak közül megőrizte bajnoki címét Maleskovits Melinda, Szendrei Barbara, Fenyvesi Márta, Miklós Anikó, Pruzsinszky Ivett, Debreczeni Dezső, Olasz Attila, Rakó Dávid, Dancsó Zoltán, Csikós Péter. A selejtezők és a döntők között a szegedi csapat mutatta be aero-kick-boxing gyakorlatát,- Magyarországon először. Méltán kaptak nagy tapsot Perneki Mihály és tanítványai. 
A Kick-box Formagyakorlat Országos Bajnokságon, ami Magyarországon még gyermekcipőben jár, nagy meglepetésre az eddigieknél jóval több induló akadt, s ami örömteli, a WTF taekwon-do és a kyokushin karate és képviseltette magát. Így a békéscsabai WTF taekwon-dosok bajnoki címeket szereztek az utánpótás kategóriában.
Az egész mezőnyből a felnőtt hölgyeknél a kecskeméti Kemény Zsuzsanna emelkedett ki, a férfiaknál pedig a kondorosiak klubvezetője, Zsjak Zoltán. Zoli szenzációs gyakorlatot produkált, ami nem csoda, hiszen azt a formagyakorlatot, amivel nyert a nyíregyházi Világkupán, még továbbfejlesztette és hibátlanul mutatta be. S még egy nagy sikert könyvelhetett el. A résztvevők áradoztak a magas szintû rendezés miatt, ami a kondorosi klub kollektíváját dicséri.
A Huszár Róbert Emlékverseny ebben az évben is a hagyományoknak megfelelően magas színvonalú, emlékezetes versenynek bizonyult! 

Formagyakorlat OB
Felnőtt Férfi pusztakezes:

1. Zsjak Zoltán(Kondoros) Edző: Zsjak Zoltán 
2. Jorcsák József (RFC Pécs)
3. Szedoglavics Alajos (Békéscsabai lakótelepi SE WTF Taekwon-do)