Sportágválasztó nap Kondoroson 2011

Sportágválasztó nap Kondoroson

altaltalt

Egy nap és vége a tanításnak a kondorosi  általános iskolában, ezért az ilyenkor szokásos lazább tanmenetet kihasználva rendezte meg a KONDI Kondorosi Ifjúságért Közhasznú Alapítvány a sportágválasztó napot. 

 


altaltalt alt alt alt

A rendezvény célja, hogy a nyári szünetre induló diákokat megpróbáljuk a sport közelében tartani, és a gyerekek megismerjenek, kipróbáljanak olyan sportágakat is, amelyekkel eddig nem találkoztak. A sportnapot Kozsuch Kornél Kondoros alpolgármestere nyitotta meg, beszédében felhívta a gyerekek figyelmét a mozgás fontosságára és köszönetet mondott az alapítványnak a szervezésért.

altaltaltaltalt

alt  alt 

Mivel nincs sport bemelegítés nélkül, ezért Litauszki  László I. Danos kick-box mester tartott egy minden porcikát átmozgató bemelegítést, ezután csoportokra bontva először a csapatjátékok kerültek előtérbe. Lehetőség volt kipróbálni a kosárlabdát, focit és a floorball-t. Ezután több helyszínen folyt a munka. A békésszentandrási kajakosok egy evezőgépet hoztak magukkal, ami jól szimulálta a kajakozás nehézségét. Kovács László ifjúsági Európa bajnok kajakos látta el tanácsokkal a fiatal evezőket. A sportcsarnok közepét a vívók vették birtokba, magukkal hoztak egy automata találatjelzőt is, így a gyerekek a megfelelő ruházatba öltözve versenykörülmények között próbálhatták ki a vívást, Mihalek Zolán korosztályos válogatott vívó segítségével. 
Az előtérben Opauszki Anita aerobic edző tanított néhány lépést és koreográfiai elemet minden érdeklődőnek, nagy sikerrel.
Lónai Hajnalka tornász élménybeszámolót tartott a könyvtárban.    
A külső füves pályán Szabóné Csendes Ildikó többszörös válogatott atléta vezetésével atlétikai dobószámokkal ismerkedhettek meg az oda látogatók.

altaltaltaltaltalt
A csarnok harmadik harmadát a karatésok foglalták el Litauszki László kick-box mester és segítője Balogh János többszörös II. osztályú országos bajnok először néhány alap ütést és rúgást tanított, majd pusztakezes és kés elleni önvédelmet mutatott, természetesen gumikéssel a sérülések elkerülése érdekében. Ezután előkerültek a boxkesztyűk és egy bemutató küzdelem után bárki kipróbálhatta erejét és bátorságát. Bizony csattogtak a fülesek de” lepattant” a fiatalokról, mint ha misem történt volna újra felhúzták a kesztyűt. 
Mindent összevetve a rendezvény elérte célját, mozgásra serkentette a gyerekeket, megismertetett új sportágakat és minden bizonnyal új tagokat toborzott a sportklubbok számára. 
Remélhetőleg a komoly eredményeket elért sportolók pozitív hatással lesznek a résztvevőkre és példaképként tekintenek majd rájuk. 

2011. 06.14.                    Litauszki László KONDI Alapítvány

altaltalt