Díjazták a kondorosi kick-box edzőket

Díjazták a kondorosi kick-box edzőket

 Március 10-én rendezte meg a 30. születésnapját ünneplő Békéscsabai Lakótelepi SE az Országos Diákolimpiai döntőt a Békéscsabai Sportcsarnokban. A hat küzdőtéren folyó küzdelmeket ünnepélyes megnyitó előzte meg, ahol beszédet mondott Gregor László a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke, Galambos Péter a Magyar Kick-boksz Szakszövetség alelnöke

 

 

és Lovas István a Lakótelepi SE elnöke is. Az ünnepi megnyitó keretein belül a 374 induló és a meghívott díszvendégek előtt adták át az év elején megrendezett megyei Harcművész Szövetség 16 klubvezetője által megítélt díjakat, miszerint a tavalyi light-contact világbajnok Andó László kapta a „Kiváló Harcművész” elismerést és az „Érdemes Mester” kitüntetést pedig a Kondorosi Kick-box Egyesületet több mint 20 éve vezető párosa Zsjak Zoltán és Litauszki László mesterek kapták. Ez a díj a megyei küzdősportban kapható legmagasabb elismerés, ami az elmúlt 20 év edzői, versenyzői és a karate szellemében elvégzett munka elismerése. Az ünnepélyes megnyitó után elkezdődtek a küzdelmek 3 szabályrendszerben. 

A kondorosi klubbot 4 versenyző képviselte. Varga György light-contact szabályrendszerben 3. helyezést szerzett. Szász Szilárd gyerek korcsoportban nagyszerű versenyzéssel a döntőig jutott, de sajnos nem sikerült legyőznie a nála magasabb kispesti versenyzőt. A nap legeredményesebb kondorosi versenyzője Szász Kristóf volt, aki mindkét szabályrendszerben abszolút erőfölényben lett első helyezett, ezzel Kristóf lett az országos ranglista vezetője.
Litauszki László 2012.