Világkupa Szeged 2012.

Világkupa Szeged

altalt 

2012. május 17-20-a között rendezték meg Szegeden a Kick-box Világkupát, ami a Magyarországon rendszeresen megrendezett versenyek legnemesebbike. Közel ezer versenyző mérlegelt le és kezdte meg a küzdelmeket a négy küzdőtér és 2 ring valamelyikében.

 


Az első nap az utánpótlás versenyzők csaptak össze gyerek, serdülő, ifjúsági és junior kategóriákban. Kondorost gyerek kategóriában Szász Szilárd -32 kg-os súlycsoportban képviselte. Szilárd kiváló kezdésként Debreczeni Dezső 7x-es világbajnok versenyzőjét győzte le óriási csatában, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé, ahol egy román harcos várta, hogy megmérkőzzenek az elődöntőbe jutásért. Szilárd felnőtt versenyzőket megszégyenítő koncentrációval hajtotta végre az edzője utasításait és legyőzte ellenfelét a döntőbe jutás sajnos már nem sikerült, a későbbi súlycsoportgyőztes – akivel a békéscsabai Diákolimpián is döntőzött – most is jobbnak bizonyult így maradt a harmadik helyezés.

altaltaltaltaltaltaltalt

Szilárd után Kristóf következett, de nem sikerült hozni a kistesó formáját így az első körben kiesett, persze nem estünk kétségbe, hiszen Kristófnak nem ez volt az igazi versenyszáma, ebben a szabályrendszerben a tapasztalatszerzés volt a legfőbb mozgatóerő. Kristóf formája a másnapi light contact szabályrendszerre volt beállítva. Másnap kipihenve és az előző napi tanulságokat levonva álltunk fel a pástra, Kristóf hozta a tőle elvárható maximumot és nem hagyott esélyt az ellenfeleinek. Fölényesen, kemény csatákban múlta felül a korcsoporttársait még egy lépést téve a válogatottság felé.
Litauszki László 2012. 05.