Szász Kristóf kick-box világbajnok!

alt2012. szeptember 9-15 között rendezték meg Pozsonyban a Kick-box Világszövetség hivatalos utánpótlás világbajnokságát. Minden ország súly és korcsoportonként 2 embert nevezhetett, akiknek a személye a magyar bajnoki fordulókon dőlt el. Az 1570 induló jelent meg a vasárnapi maratoni mérlegelésen, a magyar csapat fegyelmét tükrözi, hogy mindenki hozta a súlyát.

A 80 fős magyar válogatotti keretből 17(!) főt Békés megye harcosai érdemeltek ki. A Kondorosi Kick-boksz Egyesület versenyzője Szász Kristóf cadet 1. korcsoportban képviselte hazánkat. Kedden kezdődtek el a selejtező mérkőzések. Kristófnak a legjobb nyolc közé a német Milan Petrovic ellen kellett helyt állnia. A kicsit görcsös kezdés után Kristóf hamar felvette a ritmust, uralta a tatamit, ellenfelét többször kikényszerítette a küzdőtérről, amit a bírók a szabályoknak megfelelően pontlevonással büntettek. Később viszont egy fatális hiba folytán egyszerűen nem írtak be neki egy megítélt pontot, amit csak a meccs végén vettünk észre. Próbáltunk a szabályok adta lehetőségeken belül felülvizsgálatot kérni de elutasították. Egy ponttal nyert a német fiú! Minden országnak lehetősége volt a csapatbajnokságra is nevezni, Kristófot a teljesítménye alapján felkérték, hogy legyen tagja a magyar csapatnak. 3 fiú és egy lány alkot egy csapatot és emelkedő súlysorrendben bunyóznak. 12 csapat nevezett a korosztályukban, Szlovénia csapatát kellett legyőzni a 8 közé kerülésért, nem okozott akadályt. Következő ellenfél Írország 2. csapata volt, ez sem okozott gondot, olyan könnyedén oldották meg, hogy például Kristóf ellenfele a menet közepén néhány fejrúgást követően ápolásra szorult és fel is adta a küzdelmet. Ekkor már a legjobb 4 között voltak a fiúk. A másik magyar csapat vereséget szenvedett az írek első számú csapatától és sajnos kiestek. Ránk az olaszok rutinos versenyzőiből álló csapata várt a döntőbe jutásért. Kristófék nagyon összeszedetten, koncentráltan hajtották végre az edzői utasításokat és 5 pontos különbséggel nyertek, így bejutottak a döntőbe, ahol a másik magyar csapatot kiejtő írek voltak az ellenfelek, de ekkor már nem lehetet megállítani a lendületben lévő magyar srácokat. A fáradság nyoma sem látszódott rajtuk és rutinszerűen, a vezetést egy pillanatra sem kiengedve a kezükből 6 pontos előnnyel megnyerték a világbajnokságot.

Összegezve a 17 békés megyei induló 4 arany, 2 ezüst és 3 bronzérmet szerzett.
Köszönjük a támogatást: Kondoros Önkormányzatának, Dankó Béla polgérmesternek, Kozsuch Kornél alpolgármesternek, Boldis Zsolt képviselőnek, a Sonkolybusz-nak, hogy átvállalta csapatunk utiköltségét, Opivill Kft-nek, a KONDI Alapítványnak, a Lak-Alarm Bt-nek, Litauszki László vállalkozónak, Magyar Arany Bt-nek, a Kondorosi Takarékszövetkezetnek, a Kondorosi galambászoknak, a Közösségi Missziónak, a Kétsopronyi Önkormányzatnak, Békéscsabai Raktárkezelő Kft, Rákóczi Mg. Szöv. Kétsoprony
Litauszki László 2012.09.
Még több kép a fotogalériában!