Kitűnő erednények a Slovak Openről

altSűrű programmal indult a kick-box verseny szezon a Békéscsabai Lakótelepi SE, Kondorosi Kick-box Egyesület és az Újkígyósi Kick-boksz SE pont-fighting szabályrendszerű csapata, a Debreczeni Team számára.

 

 


Február utolsó hétvégéjén már a harmadik nemzetközi versenyen vettek részt a karatésok Besztercebányán, a Szlovák Openen.

Nyolc ország 505 kick-boxosa indult a viadalon, ahol a sportág legjelentősebb magyar klubjai is megjelentek. A maratoni hosszúságú versenynapon a szép eredményeket érték el a Békés megyeiek. Szász Kristóf ismét két súlycsoportban versenyzett és kitűnő formát mutatott. 63 kg-os súlycsoportban egészen a döntőig verekedte magát de sajnos ott nem sikerült nyernie így második lett. 69 kg-os súlycsoportban a negyeddöntőig jutott de a döntőbe sajnos nem sikerült bekerülnie így harmadik lett. Kristóf kítűnő állóképességét mutatja, hogy két súlycsoportban is a dobogóra tudott állni! Szász Szilárd ismét keményen készült és nagyon sokat fejlődött de sajnos most sem sikerült a dobogóra állnia. A több, mint 20 fős létszám a súlycsoportjában mutatja, hogy mennyire nehéz itt versenyt nyerni, de Szilárd nagyon sokat dolgozik és példaértékűen áll a feladathoz.

alt

Összességében 7 arany, 5 ezüst és 18 bronzéremmel tértek haza a Békés megyeiek.

A Szlovák Open nemzetközi kick-box torna a magyar utánpótlás válogatott kvalifikációs rendszerének része, így az eredményes részvétel elengedhetetlenül fontos, azon versenyzők számára, akik a krakkói Európa bajnokságon való részvételt tűzték ki célul ebben az évben. A 24 versenyző 30 érme önmagáért beszél: a viharsarki harcosok letették a névjegyüket a Szlovák Openen!