Szász Kristóf kitűnően szerepelt a világkupán

alt

A szegedi Városi Sportcsarnokban három napon át zajlottak a küzdelmek két ringben és a négy tatamin a hagyományos kick-box világkupán, amelyen 19 ország, 74 klubjának 822 versenyzője lépett csatasorba.

 

A Szeged Tigers Klub rendezte versenyen jelen volt dr. Leyrer Richárd, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, a WAKO alelnöke, a Magyar Kick-boksz Szövetség és az európai szövetség vezetője, valamint Borislav Pelevic, a Szerb Kick-boksz Szövetség elnöke, a WAKO alelnöke, a ringes szekció vezetője, aki továbbképzést is tartott a ringes bírói karnak. 
Két hete Innsbruckban elsősorban a pont-fighting mezőny volt hatalmas, ott volt nehezebb eredményt elérni, most Szegeden, egyértelműen a ringeseknél kellett hatalmas erőfeszítés ahhoz, hogy dobogóra léphessen valaki. A jól felkészült Békés megyei sportolók  összesen 17 arany, 16 ezüst és 18 bronzéremmel lettek gazdagabbak. Vizsnyiczai Richárd pont-fightingban értékes győzelmet aratott az orosz Fagyejev ellen, míg Laurincz Boglárka presztízs gőzelemmel nyert a csepeli Lencsés Dorina ellen. A legtöbb aranyérmes megyei versenyző, például Opauszki Dávid, Sallay Gábor, Hrabovszki Donát, Szentpéteri Bence, Krucsai Gergő, Szász Kristóf, Czár Tibor — tovább erősítette előkelő helyét a ranglistán az őszi, krakkói utánpótlás Európa-bajnokság válogatottságáért folyó versenyfutásában. A sikeres szegedi világkupa után a hétvégén, Békéscsabán, a városi sportcsarnokban nagy küzdelmek várhatóak a light-contact, kick-light, és pontfighting szabályrendszerben. Szombaton 11 órakor kezdődik a Kick-boksz Diákolimpia Döntője, amelyen háromszázon felüli versenyzői létszám várható, s amire a szervező Békéscsabai Lakótelepi SE szeretettel várja a szurkolókat, mert szükség lesz a biztatásra nem csak a diákolimpián, hanem az ezt követő utánpótlás csapatbajnokságon is!

A Békés megyeiek eredményei. Light-contact. Felnőtt nők. +70 kg.: 1. Sélley Anna (Békéscsabai Lakótelepi SE). Junior férfiak. 94 kg: 1. Vida Balázs (Hegyesi KBSE, Füzesgyarmat). Kadet 2 kcs. Fiúk. 57 kg: 2. Mészáros Attila (Bcs. LTP SE-Energy Gym). 63 kg: 3. Szász Kristóf (Kondorosi KBSE). Kadet 1 kcs. Lányok. 47 kg: 2. Kovács Barbara (Bcs. LTP SE).

Hajrá magyarok!