Gyereknapi bemutató Kétsopronyon

altTöbb éves felkérésnek tettünk eleget, amikor június 7-én felléptünk a kétsopronyi Művelődési házban. 

Hamar megtelt a nézőtér az izgatott gyerekekkel, akik néma csöndben hallgatták végig az igazgatónő felkonferálását, 

ezután Litauszki László edző vette át a szót és néhány mondatban bemutatta az egyesületet. Az első gyakorlatot a helyi iskola tanulói és volt tanulója mutatta be, Szász Vivien és Szász Kristóf a háttérben mutatta be azokat a gyakorlatokat küzdelemszerűen, amit Szász Szilárd előttük állva lassan bemutatott.

A bonyolult rugás és ütéskombinációkat kitűnő tisztasággal és dinanikával mutatták be a Szász testvérek, öröm volt nézni! 

Ezután egy kis ízelítő következett, hogy hogyan is készülnek a versenyzők megmérettetésről-megmérettetésre.

Puravecz Péter az orosházi egyesület edzője egy japán karddal mutatott be vágásokat, szúrásokat, majd egy formagyakorlatot.  A teremben olyan csend uralkodott, hogy tisztán lehetett hallani az éles kard suhogását.

Az önvédelem minden harcművészet alapja, ez nem sport, hanem a testi épségünk megóvása egy adott szituációban. Puravecz mester és Litauszki mester önvédelmi gyakorlatsora következett, pusztakéz-pusztakéz ellen, pusztakéz-kés ellen. A legvégén pedig versenyszerű küzdelmeket mutattak be a 

karatékák.

A nagy érdeklődésre való tekintettel bárki kesztyűt húzhatott és kipróbálhatta magát. A nézők óriási tapsal köszönték meg a bemutató résztvevőinek a látványos bemutatót. 

További képek a fotogalériában

2013. 06. 07.