Csabacsüdön bemutatóztak a kick-boxosok

altCsabacsüd adott otthont a XI. Civil Találkozónak, ahol a kistérség civil szervezetei kaptak lehetőséget a bemutatkozásra, tevékenységük bemutatására. A Kondorosi kick-box Egyesület is meghívást kapott
  a rendezvényre, amit örömmel vettünk és egy fél órás programmal készülve tettünk eleget a felkérésnek. Hosszas várakozás után került ránk a sor, amit az óvodás korosztályú gyerekek fegyelmezetten viseltek, ezért nagy dícséretet érdemel mindenki!

A színpadra lépésünk előtt Dankó Béla Kondoros város polgármestere köszöntötte a megjelenteket, üdvözölte a rendezvényt és örömmel vette a két kondorosi civil szervezet megjelenését. 

Litauszki László edző rövid felkonferálással kezdte a bemutatót, majd sorakozó következett. Az egyesület fellépő 13 óvodása és a 4 felnőtt tagja igencsak betöltötte a szinpadot. Az óvodások kezdtek egy technikai gyakorlatokat felsorakoztató prdukcióval, amit pontkesztyűre ütve-rúgva is bemutattak, majd felvették a kesztyűket és küzdelem közben is bemutatták a technikák alkalmazását.

altEzután az egyesület válogatott versenyzőivel Szász Szilárddal és a tavaly világbajnoki címet szerző Szász Kristóffal betekintést nyerhettek a nézők a kulisszatitkokba, hogy hogyan is néz ki egy pontkesztyűzés versenyzői szinten, majd a két legnépszerűbb szabályrendszer küzdelmeit mutatták be a versenyzők. Puravecz Péter mester az orosházi egyesület edzője következett, akivel jó barátságot ápolva rendszeresen tartunk közös bemutatókat. 

Puravecz mester régi gyakorlója a japán kard forgatásának és ebből a repertoárból mutatott be néhány nagyon látványos kard elemet. Legvégül az elmaradhatatlan önvédelem következett, itt Litauszki László mester és Puravecz mester mutatott be pusztakéz és kés elleni támadások elleni védekezést és ezzel zárult a bemutató.

Edzőként nagyon jó volt látni, hogy az óvodás korúak mennyit fejlődtek, hiszen nekik február eleje óta tart edzéseket az egyesület és ez már a második bemutató volt, nem beszélve a megyei versenyről, ahol gyönyörű eredmények születtek. 

 
2013.07.22.      Litauszki László  További képek a fotó rovatban!