Már az utánpótlás Eb-re koncentrálnak

A hazai kick-box utánpótlás, köztük a Békés megyei versenyzők gőzerővel készülnek az év legfontosabb versenyére, az Európa-bajnokságra.

 

A fiatalok júliustól edzőtáborban és hazai környezetben, a nagy melegnek fittyet hányva gyötörték magukat. Még soha ennyi Békés megyei versenyző nem került be a magyar utánpótlás kick-box válogatottba, hiszen négy klub 27 versenyzője képviseli Magyarországot szeptember 15–21. között a lengyelországi Krynica-Zdrojban.

A magyar kick-box csapatok az utóbbi időkben az utánpótlás világversenyeken rendre az élen végzett az éremtáblázaton. A mostani Békés megyei versenyzői gárdából ezúttal is több olyan versenyző utazik, aki már a korábbi évek világ- és Európa-bajnokságain bizonyított. Viczán Roland, Flack Márk, Szentpéteri Bence, Sallay Gábor, Szász Kristóf, Opauszki Dávid Laurincz Boglárka, Bálint Zoltán, Krucsai Gergő, Csák Bence, Bálint Edit, Gyemengyi Ákos érmet hozott haza korábban. Most – a kemény mezőny ellenére – a többiektől is jó szereplés várható.

A következő Békés megyei versenyzőket nevezte a szövetség az Európa-bajnokságra.

Pont-Fighting szabályrendszer. Kadét I. korosztály. 37 kg: Viczián Roland (Békéscsabai Lakótelepi SE), Flack Márk (Békéscsaba). 42 kg: Hrabovszki Donát (Békéscsaba). 47 kg: Czár Tibor (Békéscsaba). +47 kg: Óré Márk (Békéscsaba). 47 kg: Kovács Barbara (Békéscsaba). +47 kg Török Dóra (Újkígyósi KBSE).

Kadét II. korosztály. 42: kg Krucsai Gergő (Újkígyós). 47 kg: Csák Bence (Békéscsaba), Szentpéteri Bence (Békéscsaba). 52 kg: Sallai Gábor (Békéscsaba). 63 kg: Bálint Zoltán (Békéscsaba), Szász Kristóf (Kondorosi KBSE). 69 kg: Opauszki Dávid (Békéscsaba). 46 kg: Laurincz Boglárka (Újkígyós). 50 kg: Rákóczi Réka (Békéscsaba).

Juniorok. 57 kg: Hidvégi Nándor (Újkígyós). 63 kg: Laurincz Zoltán (Újkígyós). 84 kg: Harangozó Gábor (Újkígyós). 60 kg: Pribék Andrea (Békéscsaba). +65 kg: Bálint Edit (Békéscsaba).

Light-contact szabályrendszer. Kadét II. korosztály. 50 kg Rákóczi Réka (Békéscsaba).

Juniorok. 89 kg: Vida Balázs (Hegyesi SE, Füzesgyarmat).

Kick-light szabályrendszer. Kadét II. korosztály. 57 kg: Mészáros Attila (Békéscsaba).

Juniorok. 63 kg: Mármarosi Patrik (Békéscsaba).

K-1 szabályrendszer. Junior I. 63,5 kg: Kádas Gábor (Békéscsaba).

Junior II. 75 kg: Váradi Tamás (Békéscsaba). 86 kg: Gyemengyi Ákos (Békéscsaba).

A lengyeleknél 184 kick-box klub működik

A lengyel kick-box mindig is erős utánpótlásbázissal rendelkezett. Az országos szövetség 184 klubjában több ezren edzenek. A lengyeleknél az utóbbi időkben megnőtt a kick-light szabályrendszer népszerűsége, s természetes, hogy először az utánpótlás Eb-k, vb-k történetében a kadét II. korosztálynak is rendeznek hivatalos kick-light Eb-t. A lengyel kick-box szövetség évek óta jelentős állami támogatást kap, ezért is vállalhatták el egy ilyen nagyságú világverseny megszervezését. A helyszín, Krynica-Zdroj, a Kárpátokban, a Beskydekben megbújó üdülőhely a téli síparadicsom jellegén kívül a legnagyobb lengyel fürdővárosnak is számít, ahol történelme során jégkorong és szánkó világbajnokságot is rendeztek már.