Kitüntették Kondoros edzőjét

cikk Eredményes évet zárt a sportszövetség-benne a harcművészek.
Békéscsabán, a Szlovák Kultúra Házában tartotta 2015.07.24-én küldöttközgyűlését a BékésMegyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete, amelynek megalakulásától tagja a Békés Megyei Harcművész Szövetség.

 A huszonhat szakszövetség keretében működő, harmincegy sportágat összefogó szervezet küldöttközgyűlését Jámbor Zoltán vezette le. Elsőként egy perces megemlékezéssel tisztelegtek a résztvevők a szövetség volt elnökségi tagja, Sinka József, és a megyei sportlövő szövetség főtitkára Filyó László emléke előtt. A közgyűlés módosította a szervezet alapszabályát. Az elnökség a békésszentandrási kajak-kenusok ügyvezetőjét Fabó Istvánt hívta be Sinka József helyére a testületbe. (A megye harcművészeit Gregor László elnök képviseli a szervezetben.) 

Ezt követően Marik Lászlóné elnök értékelte a 2014. évi munkát. Az elnök kiemelte, négy év óta állami támogatás nélkül működik a szervezet. Tavaly tizennégy százalékkal nőtt a nemzetközi versenyeken szerzett érmes helyezések száma az előző évhez képest, ami a minőségi fejlődést mutatja. Az elmúlt évben csökkent a rendezvények, és az azokon résztvevők száma Békés megyében, ami az anyagiak hiányára vezethető vissza.
A tanácskozás végén kitüntetéseket adtak át a sportágukban évtizedek óta kiemelkedően dolgozó szakembereknek. Kitüntetésben részesült többek között Litauszki László, a Kondorosi Kick-boksz Klub vezetője. Irányításával évek óta magas színvonalon rendeznek versenyeket – Huszár Róbert Emlékverseny, Demonstrációs Nap – amelyen nagy mértékben segíti a Békés Megyei Harcművész Szövetség munkáját. Egyike azoknak a fiatal mestereknek, akikre majd a jövőt is lehet alapozni. Az általa irányított klub szervesen vesz részt Kondoros Város közéetében és sportéletében egyaránt.