Kondorosi sikerek a Nemzetközi Taekwon-do versenyen

405 390 365 386

November 21-én rendezték meg Mezőhegyesen a Nyílt Taekwon-do Nemzetközi versenyt, ahol a kondorosi kickboxerek 10 fővel vettek részt. Egy hosszú felkészülési folyamat idei végső megmérettetése volt ez a verseny.

A kondorosi versenyzők csúcsformában érkeztek meg erre a versenyre, hiszen október eleje óta ez már a második nemzetközi megmérettetés volt számukra és a saját rendezésű Huszár Róbert Emlékversenyen is részt vettek.
A mezőhegyesi helyszínre megérkezve átestek a versenyzők a mérlegelésen és 9:00-kor elkezdődtek a küzdelmek 3 versenypáston. A gyerek kategória kezdett, ahol a kondorosiak a legtöbb versenyzőt indították.
-28 kg Malatyinszki Bendegúz súlycsoportja, Bendegúz az előző heti megyei bajnokságon hajszállal maradt le a dobogó legfelső fokáról - talán ez is egy kis pluszt adva - ellentmondást nem tűrően kezdett és egyhangú pontozással nyerte minden meccsét, így megszületett az első aranyérem.
-25 kg Kozmann Mónika következett, Bendegúzhoz hasonlóan nem lehetett megállítani, beverekedte magát a döntőbe és ott is egyhangú pontozással nyert. Második arany.
-33 kg Tyichi brigitta, ellenfelét többször is a legmagasabb pontot érő fejrúgással találta el, így annyira felőrölte ellenfelét, hogy az feladta a küzdelmet, ezzel már három arany.
-38 kg –ban két kondorosi kezdett egymás ellen, Omiljak Máté és Petrovszki Gergő egy sportszerű küzdelemmel” döntötte el, hogy melyikük jut a döntőbe. Omiljak Máté nyert és vívta a döntőt egy Taekwon-do-s harcossal, aki nem adta „könnyen a bőrét” de Máté győzött így megvan a 4. arany. Petrovszki Gergő bronzérem.
+43 kg Chen Hang óriási elánnal küzdött és megnyerte ezt a kategóriát is. 5. arany.
Ezzel a Kondorosi Kick-boksz Egyesület minden gyerek kategóriában aranyérmet szerzett, ahol versenyzőt indított!!!
Következtek a serdülők.
Kovács Anita egymás után két nyert meccsel bekerült a döntőbe, ahol talán már egy kicsit szellemileg fáradtan, de óriási szívvel versenyezve ezüstérmet szerzett.
Sztraczinszki Petra élete első versenyén magabiztosan bunyózva egészen a döntőig menetelt, ahol egy rutinos kick-boxos ellenféllel kellet bunyóznia. Óriási csatát vívtak de sajnos kevés volt a győzelemhez, egy gyönyörűen csillogó ezüst lett a vége.
Székely János felnőtt kategóriában indult élete első versenyén és egy kemény MMA stílusú versenyzővel küzdött meg a döntőbe jutásért, Jani bátran küzdött de sajnos alulmaradt, így a harmadik hellyel kellett beérni.
A Kondorosiak mérlege 10 versenyzőből : 5 arany, 2 ezüst és 2 bronzérem.