Kick-box Európa-bajnokság – túl a mérlegelésen!

alt Vasárnap a hajnali órákban kelt útra a Nemzeti Kick Box Utánpótlás válogatott békés megyei különítménye. Az úticél a lengyelországi Krynica Zdrój, ahol Európa legjobb harcosai mérik össze erejüket és tudásukat az Európa Bajnokságon.

 

 Az utat a tervek szerint tették meg, és időben érkeztek ki, ezért külön köszönet illeti a Sonkolybuszt! Itt az adminisztráció után került sor a mérlegelésre, és az első „csatát” megnyerték, hiszen mindenki hozta versenysúlyát.
A versenyzők számára ugyanakkor talán nem is a felkészülés több száz edzésórája volt a legmegterhelőbb, hanem az elmúlt három hét, a fogyasztás időszaka.
Mint valószínűleg köztudott, a kick box sportágban kor, súlycsoport és szabályrendszer szerint versenyeznek a harcosok. Ez azt is jelenti, hogy ha egy versenyző egy adott súlycsoportban kvalifikálta magát, azt a súlyt még több hónap múlva is tartania kell. Tekintettel arra, hogy fejlődő szervezetről van szó ez nem egyszerű feladat! 40-50-60 kg súlyú, egyébként is szikár, izmos testükből kell 2-3, gyakran több kilogramm súlyt leadniuk. Többségük hetek óta diétázik, ebédjük és vacsorájuk egy-egy fél alma vagy egy tányér üres káposztaleves! Ha bárki visszaemlékezik, hogy tizenéves korában nem volt perc, amikor ne lett volna éhes, megértheti, hogy mekkora önfegyelem kell ehhez! Természetesen, nem kell sajnálni Őket, hiszen ez ennek a sportágnak a velejárója!A fiatalok létrehoztak a facebookon egy nyílt csoportot (Fighters from Storm Corner), amihez bárki csatlakozhat és nyomon követheti az EB békés megyei vonatkozású eseményeit.

Szurkoljunk együtt a Viharsarki Harcosoknak!