Többen érmes helyen! Kick-boksz utánpótlás Európa –bajnokság

Kick-boksz utánpótlás Európa –bajnokság: Többen érmes helyen!

altA lengyelországi Krynicza-Zdrojban kedden igazi nagyüzemmel kezdődtek meg a küzdelmek a Junior és Kadett kick-boksz Európa-bajnokságon . 
Estig folyamatosan mentek a küzdelmek a hat tatamin és a két ringben. A helyszín nem a legszerencsésebb választás volt, hiszen a jégcsarnokban a rendezők minden igyekezete ellenére sem voltak ideálisak a körülmények, sokan erre is vezetik vissza a példátlan méretű sérülés-hullámot, ami- némi meglepetésre, nem a ringeseket, hanem a tatamisokat sújtotta elsősorban.. Persze, több mint másfélezer versenyző kiélezett küzdelme amúgy is balesetveszélyt jelent.
Szerencsére, a Békés megyei versenyzőket elkerülte a sérülés, pedig sokan léptek küzdőtérre kedden. Az eredmények összegezve pozitívnak mondhatók
Rákóczi Réka light-contactban kezdett az orosz Valerija Voropajeva ellen, sajnos a fogyasztás miatt erőtlen volt, így kiesett. Semi-contactban sem sikerült Neki a továbbjutás a német Elisa Hofmann ellen.
Flack Márk jól kezdett, határozott küzdelemmel győzött 8:6 arányban a bolgár Svetoslav Kovacki ellen. Ugyanebben a súlycsoportban, a 37 kg-ban Viczián Roland meggyőző fölényel ment tovább,legyőzve a szintén bolgár Luchezar Hadjigenovot .
Hrabovszki Donát 9-0-ra verte az ukrán Dmytro Pavlenktot, 1 pont híján technikai KO-val -42 kg-ban.
Czár Tibor hosszabbításban 10-6 arányban győzött -47 kg-ban Svilen Penkovski (Bulgária) ellenében.
Óré Márk az ír . Adam Cieslinskyt győzte le és jutott a legjobb nyolcba.
 
A kadet 2 korcsoportban Krucsai Gergő 4 pontos vezetés után veszített egy ponttal az olasz . Carmelo Dali ellenében.
Csák Bence szoros meccset vívott ellenfelével, és sikerrel vette az akadályt, legyőzve a lengyel Krystian Zukot.. Ugyanebben a súlycsoportban Szentpéteri Bence meggyőző fölénnyel verte riválisát, a szintén lengyel Oskar Zawislakot.
Sallay Gábor kissé dekoncentráltan és betegen küzdött, sajnos kiesett az orosz Szergej Pletenev ellen. Az oroszok egyébként nem csak a ringben eredményesek, hiszen a tatamin pont-fightingban 10 versenyzőjükből nyolc továbbjutott. Van választékuk a válogatásnál, hiszen az orosz nemzeti bajnokságon a súlycsoportok a 64-es tábláról indulnak…! Szerencsére Bálint Zoltán határozottan hozta mérkőzését az orosz Rustam Krizjieven túljutva. A szintén orosz Daniil Efimov viszont – sajnos – legyőzte a kondorosi Szász Kristófot 6-4 arányban.
 
A juniorok között Hidvégi Nándor az utolsó másodpercben bekapott ponttal maradt alul, idei talán legjobb formáját nyújtva Thomas Fletcher (Nagy-Britannia) ellen.
Laurincz Zoltán igen jó formában okosan küzdött, sajnos most ez nem volt elég. Legyőzte Őt a szlovén Rok Gregoric, de Zolinak, első éves juniorként, még rutint kell új korcsoportjában szereznie.
Pribék Andrea számára sem termett babér a mai napon, nem nagy ellenállást fejtett ki a lengyel Sandra Szczesniak elleni küzdelmében.
A kadett 2 kick-light-ban Mészáros Attila legyőzte a szlovén Svetozar Scurt, majd a négybe jutásért remek küzdelemben túl jutott az ukrán Szergej Pavlukon is, ezzel érmes helyre érkezett.
Kádas Gábor K-1-ben látványos csatában búcsúztatta el az orosz Bashir Kanokovot, és szintén bronzérmesnél rosszabb nem lehet.
A szerdai versenynapon már többen szintén az éremért csapnak össze ellenfeleikkel.
A Békés megyei versenyzők szerdai küzdelmei: 
K-1 63, 5 kg. Kádas Gábor –Alekszander Nyikitsin (Beloruszia) a döntőbe jutásért
Pont-fighting szabályrendszer:
Kadett 1 a legjobb négybe jutásért: 
47 kg.Kovács Barbara – Lorena Jurisic (Horvátország)
+ 47 kg. Török Dóra – Jordan Doran (Írország) 
37 kg. Flack Márk – Andrej Strichakov (Oroszország)
37 kg. Viczián Roland – Dimitrij Misenkov (Oroszország)
42 kg. Hrabovszki Donát – Richard Kustanov (Oroszország) 
47 kg.Czár Tibor – Danil Geraszimov (Oroszország) 
+47 kg. Óré Márk - Pável Mojszejev (Oroszország)
 
Kadet 2 a legjobb négybe jutásért:
46 kg. Laurincz Boglárka – Soraya Wahjudi (Hollandia) 
47 kg. Csák Bence – Daniel Georgiejv (Bulgária)
47 kg.Szentpéteri Bence – Alekszander Maselj (Szlovénia) 
63 kg. Bálint Zoltán – Kristian Podvorac (Horvátország)
69 kg.Opauszki Dávid – Leon Greier (Németország) 
 
Juniorok a legjobb négybe jutásért:
70 kg. Bálint Edit – Tuba Agkul (Törökország)
 
Kick-light szabályrendszer
 
Juniorok a legjobb négybe jutásért:
57 kg. Mármarosi Patrik – Valerij Jakovlev (Ukrajna)
 
Tizenöt versenyzők tehát érmekért, vagy fényesebb éremért száll csatasorba szerdán. Különösen a pontfightin-ban, a sorsolás szeszélye folytán öt versenyző is orosz ellenfél ellen vívhat, ami, mint szinte minden sportágban, nagy kihívás. De a tét is nagy, és a tatamin már mindenkinek magának kell a harcát megvívnia!