Tizenegyen már érmesek!

alt

 A lengyelországi Krynicza-Zdrojban zajlómegrendezett junior és kadét kick-box Európa-bajnokságon a második napon körvonalazódott az, hogy hányan küzdhetnek éremért. Még nem végleges a lista, mert egyes mérkőzések átkerültek a csütörtöki napra, de volt olyan is, amely programon kívül került lebonyolításra.

 
Ez nem csoda, mert ahol 36 ország több mint 1500 versenyzője aprítja egymást, ott nem mindig a szervezők terve szerint alakul a verseny menete. Így az újkígyósi Harangozó Gábor is csütörtökön vívja majd fontos mérkőzését az éremért. Az eddigiek is jól küzdöttek.
 
A pont-fightingosok közül Török Dóra az utolsó másodpercen bekapott találattal esett ki Jordan Doran (Írország) ellen. Csák Bence komoly küzdelemben maradt alul Daniel Georgiejv (Bulgária) ellenében. Czár Tibor szintén keményen küzdött, de ez ma nem volt elég Danil Geraszimov (Oroszország) legyőzésére.
Flack Márk is jó formában küzdött ám ezúttal eredménytelenül, az orosz Andrej Strichakov nagy falatnak bizonyult. Bálint Edit komoly ellenfelet kapott, Tuba Agkul (Törökország) személyében, így ő is a kiesők táborát gyarapította. Kovács Barbarának sem sikerült vennie az akadályt Lorena Jurisic (Horvátország) elleni küzdelmében. Nem került be kick-light-ban a junior újonc Mármarosi Patrik, aki vereséget szenvedett az orosz Valerij Jakovlevtől. Ők tehát búcsúztak a további küzdelmektől.
 
Viszont.
 
Laurincz Bogi világbajnokhoz méltó szerepléssel jutott a négy közé, legyőzve a holland Soraya Wahjudit. Opauszki Dávid jó úton halad az újabb Eb cím felé, ő is negyeddöntős. Ezt a német Leon Greier bánta. Bálint Zoltán technikai KO-val jutott be a holnapi nap küzdői közé, legyőzve a horvát Kristian Podvoracot. Szentpéteri Bence szintén világbajnokhoz illően mutatkozott be a mai napon, Alekszander Maselj (Szlovénia) nem tudta Őt megállítani. Óré Márk sikerrel vette az akadályt, Pável Mojszejev (Oroszország) legyőzése az érmet jelentette számára. Viczián Roland nehéz meccsen győzte le ellenfelét az orosz Dimitrij Misenkovot. Hrabovszki Donát a második menetben fordított az orosz Richard Kustanovval szemben, így negyeddöntős. K1-ben Váradi Tamás egyhangú pontozással győzte le a belorusz Mihail Okuneutot.
 
S mivel korábban a négy közé jutott kick-lightban Mészáros Attila, light-contactban és kick-lightban Vida Balázs, K1 szabályrendszerben Kádas Gábor, így tizenegy versenyző éremszerzése már biztos a Békés megyeiek közül.