Kick-box Európa-bajnokság csütörtöki nap

 
Kick-box Európa-bajnokság: Hét versenyzőnknek irány: A DÖNTŐ!

altA Kick-box Utánpótlás Európa-bajnokságon elkezdődtek a csaták a döntőbe jutásért.
A pont-fightinges versenyzőink közül a nap első mérkőzését Harangozó Gábor vívta. 

Gábor következetesen, jól harcolt, azonban ez ma 2 ponttal kevesebb volt, mint a továbbjutás lehetősége.
Laurincz Boglárka magabiztosan, világbajnokhoz méltó küzdéssel 9-3-ra győzte le ellenfelét, az olasz Beatrice Zuchellit. Bogi a meccs folyamán végig vezetett, ő irányította a küzdelmet.
Viczián Roland az angol Jamie Berrow-ot búcsúztatta 4-0-s győzelemmel. Roli a meccs folyamán végig vezetett, kézben tartotta az irányítást annak ellenére, hogy ellenfele a súlycsoport talán legtechnikásabb harcosa volt.
Hrabovszki Donát a belga Van Gucht Yari ellen lépett pástra. A meccs bíráskodása botrányos volt. Donát három fejrúgással kezdett, amelyből a bírák közül valahogy mindig csak egy látta benn a találatot. Ennek ellenére 10 másodperccel a vége előtt még 1 ponttal vezetett, amely a belga egy fejrúgása következtében egy pont hátrányra módosult. Az utolsó másodpercben be tudott vinni egy találatot, azonban a vezető bíró elesett, ezért a pontot nem adták meg. A meccs képe alapján Donát legalább két klasszissal jobb volt a belgánál, de a bírók valószínűleg nem akartak magyar-magyar döntőt.
Óré Márk az osztrák Raphael Wassertheurer-rel vívott heroikus csatát. A meccs állása folyamatosan változott, de Márk minden pillanatban meg tudott újulni, így egy igen szoros meccsen 13-12 arányban győzte le ellenfelét.
Szentpéteri Bence világbajnokhoz illő játékot produkált, hiszen mintegy 50 másodperc alatt technikai KO-val búcsúztatta ellenfelét.
Bálint Zoltán az olasz Lanzilao ellen küzdött. Zoli koncentráltan, fegyelmezetten játszott, azonban az olasz ma sajnos jobb volt. A meccs irányítása végig az olasz kezében volt, aki élt is ezzel a lehetőséggel. Zoli ugyanakkor egy pillanatra sem adta fel, az utolsó másodpercig támadott, így látványos, szép harccal búcsúzott.
Opauszki Dávid magabiztosan, végig vezetett olasz ellenfelével szemben olyannyira, hogy a második menet közepére technikai KO-val ért véget a menet. Dávidot erősen motiválta, hogy második Európa Bajnoki címét megszerezheti, és ez érezhető volt a meccs során végig. Magabiztossága, technikai-és erőfölénye biztosította számára az utat a döntőbe.
Kick-light-ban Mészáros Attila nagy csatában maradt alul az olasz Antonio Barbera ellen, s így a harmadik helyen végzett. A junioroknál Vida Balázs a döntőbe került. Nem sikerült ez a light-contactban, mert sérülés miatt kénytelen volt feladni mérkőzését az olasz Lorenzo Trovia ellen.
K-1 szabályrendszerben Váradi Tamást szintén sérülés miatt léptették le a második menetben , s így egy értékes bronzérmet szerzett.
Kádas Gábor ritka bravúrt hajtott végre, hiszen legyőzte belorusz ellenfelét, és így a döntőbe jutott! A beloruszok rendkívül jók K-1-ben, s ez óriási fegyverténynek számít.
Összességében a Békés megyei válogatottak közül a mai napon küzdőtérre lépett versenyzők közül heten kerültek döntőbe: Laurincz Boglárka, Viczián Roland, Óré Márk, Szentpéteri Bence, Opauszki Dávid, Vida Balázs, Kádas Gábor, ami azt is jelenti, hogy 5 versenyzőnk – Mészáros Attila, Vida Balázs (light-contact), Váradi Tamás, Bálint Zoltán és Hrabovszki Donát – Európa Bajnoki bronzéremmel térhet haza.