Tisztelt látogató!

altaltDSC 0336

Üdvözlünk a Kondorosi Kick-box Egyesület honlapján. Honlapunkkal átfogó képet szeretnénk nyújtani az egyesületünkben folyó munkáról, kedvet szeretnénk csinálni még több embernek ehhez a nagyon színes világhoz, aminek az összefoglaló neve: harcművészet.  

 

1990 óta működik Kondoroson a kick-box szakosztály. Ezen idő alatt több száz sportolni vágyó fiatal vett részt az edzéseinken és próbálta ki kitartását és akaraterejét.   

A kick-box is mint minden karate nagyon összetett, sokrétű a test és a lélek harmóniáját igénylő életforma, ezért edzéseinken igyekszünk sportolóinkat nemcsak testileg, hanem lélektanilag is edzeni. Nagyon fontosnak tartjuk ezt, hiszen erre nemcsak a tatamin, hanem az élet minden területén szükség lehet. Edzéseinken és versenyeinken a fegyelem ugyanolyan követelmény, mint a fizikai teljesítmény. Mi edzők kötelességünknek érezzük a példamutatást az életben éppúgy, mint az edzésen. 

 

Klubunk törvényesen bejegyzett egyesület és évek óta tagja a Magyar Kick-box Szakszövetségnek és a Békés Megyei Karate és Harcművész Szövetségnek. Rendszeresen részt veszünk ezen szövetségek által megrendezett versenyeken szemináriumokon.  

Versenyzőink rendszerint derekasan helyt állnak minden megmérettetésen és ezt szemléltetni talán csak néhány eredmény megemlítésével tudom. 

 

alt SG107662  DSC03246

 

  Klubunk megszámlálhatatlan sok megyei bajnoki címmel, helyezéssel dicsekedhet, ezért ezt felsorolni meg sem próbálom. Több tucatnyi országos bajnoki címünk és nemzetközi versenyeken elért helyezésünk van különböző versenyszámokban. Például a 2005. novemberében megrendezett „Tököl Kupa Nemzetközi Karate verseny”, ahol a négy kondorosi induló 5 éremmel térhetett haza, mivel egy-egy induló két versenyszámban is pástra állt. 2002-ben a debreceni világkupán küzdelemben egy harmadik hely, míg  

2004 - ben formagyakorlat versenyszámban első helyezett is kondorosi versenyző lett.

 

 

2012-ben a pozsonyi utánpótlás világbajnokságon büszkén hallgathattuk végig a magyar himnuszt versenyzőnk világbajnoki címe tiszteletére.

 

2013-ban elindítottuk az utánpótlás nevelését és februártól az óvoda tornaszobájában és az alsós iskola tornatermében korosztályonként történik a felkészítés. Azt hiszem ezek az eredmények is mutatják az edzőtermünkben folyó kemény munkát és odaadást amivel készülünk egy-egy próbatételre.  

Ezek az eredmények minden esetben megjelentek a Békés Megyei Hírlapban, a szövetség által publikált harcművészeti szaklapokban és a helyi sajtóban is, és ezzel talán hozzájárultunk községünk jó hírének öregbítéséhez.