Két nagyszabású kick-box verseny lesz idén Békés megyében

gregor-lászló-kick-box  Budapesten, a Magyar Sportok Házában tartotta a Magyar Kick-box Szövetség 2013. évet lezáró közgyűlését. Az eseményen hat Békés megyei kick-box klub is képviseltette magát: a Békéscsabai Lakótelepi SE, az Újkígyósi Szabadidő SE, a Füzesgyarmati Hegyesi SE, a Kondorosi Kick-box Klub, az Orosházi Contact SE és a Mezőberényi Sportcsarnok SE.
 
Nyitányként dr. Leyrer Richárd elnök megtartotta beszámolóját, amelyet szövetségi edzők értékelése követett. Katona Attila (full-contact) az antalyai világbajnokságot értékelte, Rehák György (K-1), nem csak a brazíliai vb-ről számolt be, hanem az IFMA muay-thai Európa-bajnokságról is. Itt kiemelten foglalkozott a békéscsabai Szabó László kiváló brazíliai teljesítményével. Mint emlékezetes Hricsovinyi Károly tanítványa egyedüli magyar érmesként szerzett bronzéremet — vereség nélkül, hiszen a döntőbe jutásért vívott mérkőzésre sérülése miatt nem tudott kiállni.
Zrínyi Miklós mesteredző szövetségi kapitány a light-contact és kick-light válogatott gyengébb teljesítményét elemezte, az okokat is boncolgatva. A leghosszabb beszámolót Király István, a point-fighting szövetségi edzője és segítője, Jároszkievicz Krisztián tartotta — érthető módon, hiszen az év legkiemelkedőbb eredményei ebben a szabályrendszerben születtek. Többször is kiemelték a Debreczeni Dezső vezette békéscsabai és újkígyósi point-fighting versenyzők teljesítményét, jeléül annak, ebben a szabályrendszerben a hazai élmezőnybe tartoznak.
Természetesen a bíráskodás is napirendre került, amelynek során a békéscsabai Gregor László nemzetközi bíró az Antalyában megrendezett világbajnokság bíráskodásáról beszélt.
A szövetség közgyűlése a versenynaptár elkészítésével és koordinálásával ért véget. Ebből megtudhattuk, hogy Békés megyében két országos kick-box versenyt rendeznek. Március 29-én, Békéscsabán kerül megrendezésre a ringes első forduló, kiegészítve egy országos kick-light versennyel, november 8-án, Kondoroson a hagyományos Huszár Róbert-emlékversenyen szurkolhatnak a megyei szurkolók.
 
Címlapképünkön: a békéscsabai Gregor László tartja beszámolóját a közgyűlésen