Sikeres Demonstrációs Nap Kondoroson

Sikeres Demonstrációs Nap Kondoroson

A Békés megyei Harcművész Szövetség több, mint tíz éve rendezi meg a harcművész klubok és irányzatok összetartását jelképező, hagyományos Demonstrációs Napot, amely immár negyedik éve Kondoroson került lebonyolításra.

A város nagyon fontos helyet tölt be Békés megye harcművészetében, hiszen számtalan sikeres versenyt és eseményt rendezett meg kifogástalanul, magas fokon.
A rendezvény először került szeptemberben megrendezésre, eredetileg a nyári programok közé tartozott. Az időjárás kegyes volt a résztvevőkhöz, hiszen verőfényes napsütésben, hangulatos helyszínen, a híres Kondorosi Csárda melletti füves térségen végezhették az edzéseket, amelyen 8 klub – a Békéscsabai Lakótelepi SE, a Nippon Seibukan Akadémia Magyarországi Egyesülete, a Kondorosoi Kick-boksz SE, a Mezőberényi Sportcsarnok SE, a Contact SE Orosháza, a Hegyesi SE Füzesgyarmat, a Rácz Kick-boksz team, a Békés megyei Önvédelmi és a Közelharc Egyesület- vett részt.
A regisztrációt követően Kondoros Város polgármestere , Ribárszki Péter régi ismerősként köszöntötte a megjelenteket, ami annak is köszönhető, hogy rendszeresen részt vesz a város harcművészeti eseményein és jó kapcsolatot ápol a helyi kick-box klubbal. A jól értesültség tükröződött beszédében is, amikor kiemelte a helyi klub vezetőjének, Litauszki Lászlónak a munkáját, aki négy évvel ezelőtt felkarolta a már elhalóban lévő rendezvényt. A Békés megyei Harcművész Szövetség elnöke, Shihan Gregor László VI.DAN is köszöntötte a megjelenteket, majd elkezdődött a közös edzés. Először Sensei Gasparik Róbert III.DAN tartott pörgős bemelegítést, majd elkezdődött az első edzés, a kick-box. Litauszki László II.DAN mind a light-contact, mind az un. point-fighting szabályrendszerre jellemző gyakorlatokat vezetett élményszerűen és pörgősen. Nem csoda, hogy a nagy odaadással edző társaság alaposan megizzadt az edzés közben. A kick-boksz részt rövid pihenő követte, majd önvédelmi blokk következett Gregor László VI.DAN irányításával. Helyet kapott a keményítés, a különböző támadó kombinációk és az önvédelem, a bot támadások védése, a bot használat kényszerítésre (taisho-jutsu) valamint a végén a goshinkai karatéra jellemző támadás- védés- ellentámadás,- visszatámadás kombinációkba való betekintés.
A nap harmadik edzését Lévai Péter 4. fokozatú Ving-tzun kungfu mester tartotta a rá jellemző közvetlenséggel és találékonysággal. Ő is elsősorban az önvédelmi technikák felé nyitott, s gyakorlatait mind a mesterek, mind a kis kezdők is nagy örömmel meg tudták csinálni.
Délben oklevelek átadásával ért véget a Nap, majd többen egy jó hangulatú beszélgetés keretében a Kondorosi Csárdában fogyasztottak el egy jóízű ebédet.
A rendezvényt támogatta: Kondoros Város Önkormányzata valamit a Kondorosi Csárda.